Den grønne farve nederst symboliserer det frodige grønne Grønland. Den klare blå farve foroven symboliserer den grønlandske himmel. De to farver er adskilt af en hvid trekant, der symboliserer fjeldet “Nasaasaaq”, også kaldet kællingehætten, i Sisimiut.

Trekanten kan desuden ses som en tagprofil – et symbol på vores primære forretningsområde, som er byggeri. Logoet er udført af Arkitekt og Grafiker Bo Andersen, DK.

PERMAGREEN er en sammensætning af ordene ‘permanent’ og “Greenland”. Med navnet ønsker vi at markere os som en seriøs og stabil virksomhed i Grønland.

 

LÆS MERE OM VORES AFDELINGER

Permagreen Grønland A/S har Hovedkontor i Nuuk og afdelinger i Sisimiut, Maniitsoq, Qaqortoq og Narsaq. Læs mere om afdelingerne nedenfor.

 

Nuuk
Permagreen Grønland A/S største afdeling og hovedkontor ligger i Nuuk. I Nuuk har vi ca. 150 timelønnede medarbejdere og 14 funktionærer. Med vores beliggenhed i Nuuk, hvor hovedparten af de større byggerier i Grønland udføres, har afdelingen opnået en betydelig erfaring med total- og hovedentrepriser, samt med partnering, som en relativt ny entrepriseform. I Nuuk opfører vi endvidere ejerlejligheder til privat salg. Den væsentligste del af vores egenproduktion udgøres af jord-, beton-, tømrer- og malerarbejde.

 

Kontaktoplysninger

Om Nuuk

 
Nuuk er den ældste by i Grønland. Den blev grundlagt af missionæren Hans Egede i 1728. I dag er Nuuk en storby med ca. 16.000 indbyggere. Nuuk betyder “næsset” og ligger i et stort fjordsystem i mundingen af Godthåbsfjorden. I nærheden af Nuuk ligger også bygden Kapisillit dybt inde i Godhåbsfjorden og bygden Qerqertarsuatsiaat syd for Nuuk ud til kysten ved Davids Strædet.

Der er rige muligheder for fascinerende naturoplevelser på fjorden og i fjeldene. Området har et rigt dyreliv, blandt andet findes mange hvaler, sæler og rener. Det er muligt at opleve indlandsisen, og der arrangeres også f.eks. hvalsafarier, helikopterture til indlandsisen og bygdebesøg.

I Nuuk mødes nyt og gammelt på sin helt egen grønlandske måde. En gåtur fra Kolonihavnen med dens smukke gamle bygninger fører til verdens mindste domkirke, Vor Frelser Kirke. Kontraster hertil er bl.a. det prisbelønnede kulturhus Katuaq, det nye Universitet og Svømmehallen “Malik”. Et aktivt kulturmiljø betyder, at der altid er noget på færde i byen.

Som den største by i Grønland er Nuuk tæt forbundet med det øvrige Grønland blandt andet med Air Greenlands mange daglige flyforbindelser. Derudover er der mulighed for at tage kystbåde i rutefart mellem Narsarsuaq i syd og Ilulissat i nord.

Maniitsoq
Permagreen Grønland A/S afdeling i Maniitsoq blev etableret i 1992, og vi beskæftiger ca. 40 faglærte og ufaglærte tømrer, entreprenører, malere og lærlinge samt 3 funktionærer. Vores opgaver er alt inden for renovering, nybyggeri, anlægsopgaver og service med bl.a. snerydning. Vi udfører desuden vognmandskørsel, snerydning samt malerarbejde. Derudover har vi salg af bygge- og malermaterialer fra vores lager.

 

 

 

 

Kontaktoplysninger

Byen med de store fuglefjelde

 
Maniitsoq betyder “det ujævne” og lever op til dette navn: dybe, smalle fjorde og nogle af de højeste fjelde i Vestgrønland er typiske kendetegn for området. Maniitsoq er omgivet af en imponerende skærgård, hvor mange af byens indbyggere har bygget jagt- og fritidshytter.

Området omkring Maniitsoq indbyder til lystfiskeri, kajaksejlads, vandreture og sejltur. Maniitsoq er også kendt for sine store fuglefjelde og de mange hvaler. Byen har i mange år været betragtet som et af de mest spændende og udfordrende ski-områder i Grønland for både alpin og langrend.

Maniitsoq har daglige flyforbindelser med Kangerlussuaq, Nuuk og Sisimiut. Et større passagerskib, der sejler langs Grønlands vestkyst, lægger også til ved Maniitsoq.

En vigtig indtægtskilde er fiskeri efter krabber, hellefisk og torsk. Maniitsoq fangerne er nogle af Grønlands største leverandører af sælskind. Derudover er området ideelt til jagt efter rensdyr og moskusokser, og det skaber indtægter til byens befolkning.

Den 15. maj 2007 underskrev det daværende Hjemmestyre Memorandum of Understanding aftale med Alcoa om etablering af en aluminiumsmelter i Grønland. Efter en nøje gennemgang af alle tekniske og økonomiske rapporter samt den strategiske miljøvurdring indstillede det daværende Landsstyre, at en evt. kommende aluminiumssmelter i Grønland skal placeres på Maniitsoq øen. Det forventes at Selvstyret tager stilling til ejerskabsmodellen på forårssamlingen 2012. Læs mere på www.aluminium.gl

Sisimiut
Permagreen Grønland A/S blev etableret i Sisimiut den 15. september 1975 i forbindelse med opførelse af Bygge – og Anlægsskolen. Ledelsen og medejerstaben kom hovedsagelig fra det danske firma Adserballe og Knudsen A/S som havde arbejdet i Grønland siden 1950’erne. Selvom det var et nyetableret firma, havde det således fra start megen erfaring med arbejder under arktiske forhold. Permagreen Grønlands A/S’ hovedafdeling var placeret i Sisimiut indtil 2004 hvor hovedafdelingen blev flyttet til Nuuk.

 

 

 

 

Sisimiut afdelingen beskæftiger nu ca. 20 mand, hovedsageligt tømrere og betonfolk. Vores opgaver er primært inden for bygge – og anlægsområdet, hvor vi udfører både fagentrepriser og stor-/totalentrepriser. Derudover har vi i Sisimiut etableret et betonværk til fremstilling af færdigbeton.Vi udfører også snerydning og tilbyder vognmandskørsel.

Kontaktoplysninger

Kystens perle ved polarcirklen

Sisimiut blev grundlagt i 1756 som en missions- og handelsstation under navnet Holsteinsborg. Sisimiut betyder ”beboerne ved rævehulerne”, og er Grønlands næststørste by med ca. 5.500 indbyggere.

Byen ligger lidt nord for Polarcirklen og man kan køre på hundeslæde vinter og forår. I den gamle bydel findes bygninger tilbage fra kolonitidens første 100 år, blandt andet den blå kirke, som er Grønlands næstældste kirke fra 1775.

Sisimiuts vartegn er det 784 meter høje fjeld ”Kællingehætten”. Om vinteren er der gode muligheder for både langrend og alpint skiløb. Her afholdes blandt andet Arctic Circle Race. Om sommeren er der gode vandremuligheder. Det isfrie hav og dybe fjordsystem indbyder til sejlture, hvor der er store muligheder for at se hvaler og sæler. Rejsende med gode ben kan tage vandreruten på 8-10 dage mellem Kangerlussuaq og Sisimiut. Om vinteren kan man tage samme rute på hundeslæde eller snescooter.

Det vigtigste erhverv er fiskeri. Der fiskes især rejer, krabber og torsk og i lidt mindre omfang laks og hellefisk. Desuden fanges hvalros, sæl, rensdyr og moskusokse.

Sisimiut har daglige flyforbindelser til Kangerlussuaq og jævnligt til de øvrige byer på Grønlands vestkyst. Passagerskibet, der sejler i rutefart mellem Narsarsuaq i Sydgrønland og Ilulissat i nord anløber ligeledes Sisimiut.

Qaqortoq
Permagreen Grønland A/S kom til Qaqortoq i 2002 gennem opkøbet af Entreprenørkompagniet A/S og senere har vi fusioneret med SamByg Kujataani ApS. Vi beskæftiger nu ca. 55 beskæftigede tømrere, malere, ufaglærte og lærlinge. Vores projekter er primært inden for Tømrer, maler og VVS.

Det er vigtigt for os, i det samfund vi agerer i, at kunne løse store som små opgaver, hvilket giver os en kontinuitet i opgaver og samtidig tager hånd om nemmere fastholdelse af medarbejdere.

De andre opgaver( låsesmed, glarmester) vi løser er en direkte, naturlig udløber af tømrerfaget, hvor vi har set en mulighed for at servicere kunder

Jord afdeling, ideen opstod da vi fik flere større byggeopgaver, hvori der lå en del jord og sprængningsarbejder. Dette har, sammen med VVS afdelingen, affødt flere opgaver med vand, kloak, og fjernvarmearbejder, samt tillige snerydning for både det offentlige og private kunder i vinterhalvåret, igen den vigtige del at fastholde gode stabile medarbejdere hele året.

VVS afdeling var en tilfældighed, da en UE uheldigvis ikke ville drive virksomhed længere, og vi stod med afslutningen af flere større arbejder. Vi var heldige at der var nogle medarbejdere som ville være med til at afslutte disse opgaver, og så kunne se chancen/muligheden for at drive det videre og blive del af noget større.

 

En perle i Sydgrønland

I Qaqortoqs nærhed finder du bl.a. bygderne Eqarlugarsuit vest for Qaqortoq, Qassimiut, som er den nordligste bygd i Kujalleq kommune og Saarloq, som er en af de mindste bygder. Qaqortoq by er med 3000 indbyggere Sydgrønlands største og måske en af de mest charmerende. Byen har en hyggelig bymidte med et lille torv og kolonibygninger, der stammer tilbage fra byens grundlæggelse i 1775. De bærende erhverv er fiskeri, service, administration og sælskindsforarbejdning og -produktion.

Fra Qaqortoq kan man tage på bygdebesøg med båd, blandt andet til Eqalugaarsuit eller nordboernes bispesæde ved Igaliku. Nogle timers sejlads nordøst for Qaqortoq ligger Grønlands bedst bevarede nordboruin, Hvalsey Kirke, og længere mod syd findes de varme kilder på øen Uunartoq. Qaqortoq byder også på sportsfiskerudflugter, kajaksejlads, overnatning hos fåreholdere og mange andre udflugtsmuligheder. Vor Frelser Kirke fra 1832 og byens to museer er også et besøg værd. Vandreture omkring byen er oplagte, eksempelvis rundt om Storsøen.

Qaqortoq kan nås fra lufthavnen Narsarsuaq, både med helikopter og skib. Byerne i Sydgrønland ligger tæt på hinanden og der er et godt helikopterrutenetværk og regelmæssige båd- og skibsforbindelser.

Narsaq
Permagreen Grønland A/S Narsaq afdeling startede i 2002 ved opkøb af Entreprenørkompagniet Aps, Narsaq. Vi beskæftiger ca. 15 malere, tømrere samt chauffører/maskinfører. Vi beskæftiger os med en bred vifte af opgaver indenfor bygger og anlæg samt renoveringsopgaver. Vi driver desuden en mindre forretning med salg af byggematerialer og maling. Derudover varetager vi serviceopgaverne oliedistribution og snerydning.

 

 

 

Kontaktoplysninger

Narsaq – det grønne Grønland

Narsaq er en perle af skønhed med fantastiske kontraster. Der er direkte udsyn til indlandsisen, isbjerge der flyder i fjordene omkring byen, den grønne Dyrnæs dal og de høje fjelde udenom byen. Narsaq er navngivet efter den store grønne slette den ligger på.

Byen ligger tæt ved indlandsisen og sejlture til en af områdets produktive gletsjere er en oplagt mulighed, ligesom besøg ved nordboruiner og vandreture er populære aktiviteter. Dalen og fjeldene i Narsaqs bagland er et paradis for geologiinteresserede. Her findes der mange sjældne og enestående sten og mineraler, som ikke findes andre steder i verden. Gletsjerne nord for byen sørger for, at der stort set altid er isbjerge i fjordene ved Narsaq-halvøen. Hele fjordsystemet er rigt på sæler, laks, ørreder og vågehvaler.

Narsaq og Narsarsuaq med omkringliggende bygder har en befolkning på godt 1.900 indbyggere, hvoraf 1.500 bor i selve byen. Derforuden ligger bygden Narsarsuaq 44 km nord øst for Narsaq inde i Eriksfjord. På den anden side af Eriksfjord ligger bygden Qassiarsuk. Bygden Igaliku ligger nordøst for Narsaq i Igaliku fjorden. Der er en del fåreholdersteder i Narsaq Kommune.

De fleste indbyggere er beskæftiget ved administrationen og med fiskeri og fårehold, som er de vigtigste erhverv. Neqi A/S står for slagtning af lam, som bliver sejlet til Narsaq i september fra alle fåreholdere i sydgrønland.

De fleste kommer til Narsaq via den internationale lufthavn i Narsarsuaq, hvorfra man flyver med helikopter eller sejler. Narsaq er et godt sted at starte en rundrejse i Sydgrønland fordi byen er centralt placeret i et kæmpe fjordsystem som besejles af passagerskibe fra Narsarsuaq i syd til Ilulissat i nord.

Preben-Kold-Permagreen

Historie

Permagreen Grønland A/S’ aner går tilbage til 1950’erne
I 1950’erne sejlede J.P. Knudsen fra København til Qaqortoq med en motorskonnert for at gå i land med en flok tømrersvende. J. P. Knudsens firma i København hed Adserballe & Knudsen A/S, og de grønlandske aktiviteter blev en vigtig del af firmaet. Hver sommer i de følgende år udførte Adserballe & Knudsen A/S en række byggerier både i Vest- og Østgrønland, fra Station Nord til Nanortalik.

Læs hele teksten nedenfor…

Historie

Permagreens Historie

Permagreen Grønland A/S’ aner går tilbage til 1950’erne

I 1950’erne sejlede J.P. Knudsen fra København til Qaqortoq med en motorskonnert for at gå i land med en flok tømrersvende. J. P. Knudsens firma i København hed Adserballe & Knudsen A/S, og de grønlandske aktiviteter blev en vigtig del af firmaet. Hver sommer i de følgende år udførte Adserballe & Knudsen A/S en række byggerier både i Vest- og Østgrønland, fra Station Nord til Nanortalik.

I takt med, at aktiviteterne blev større, valgte man, at den grønlandske filial skulle være et selvstændigt grønlandsk indregistreret aktieselskab ved navn Permagreen Entreprenørselskab A/S. Det blev en realitet i 1975. J.P. Knudsens bror Hans-Wiggo Knudsen blev inddraget i ejerkredsen. Selskabet udførte mange opgaver bl.a. byggeri og renovering af boliger, skoler, børnehaver, fiskefabrikker og kajbyggerier.

I 1992 gik Permagreen Entreprenørselskab A/S og Adserballe & Knudsen A/S konkurs på grund af nedgang i markedet. Senere samme år blev aktiviteterne genoptaget i et nyt selskab – Permagreen Grønland A/S – hvor ejerkredsen blev udvidet med John Mathiesen fra Maniitsoq, Hans Petersen fra Tasiilaq og Svend Junge fra Nuuk. Niels Larsen fra NCC kom ind i bestyrelsen, og NCC købte sig med tiden ind med større og større ejerandel.

I 2002 skete et generationsskifte. Permagreen Grønland A/S opkøbte og fusionerede med Entreprenørkompagniet Aps som havde afdelinger i Qaqortoq og Narsaq.

I forbindelse med NCC koncernens strategiske beslutning om at begrænse sin geografiske udbredelse, blev der i 2005 lavet et Management Buy Out. Preben Kold Larsen blev hovedaktionær sammen med daværende økonomichef Peter Møller Jensen som medaktionær.

I 2011 opkøbtes SamByg Kujataani ApS i Qaqortoq, som efterfølgende fusionerede med Permagreen. SamBygs eneejer og direktør Jesper J. Petersen indgik ved samme lejlighed i Permagreens medejerkreds.

Generationsskiftet i 2021

November 2021 indgik Preben Kold Larsen aftale med Per Aarsleff Holding A/S om at overtage 70 % af aktierne i Permagreen Grønland A/S. Den resterende ejerandel på 30 % blev ligeligt fordelt mellem Administrerende direktør Jeppe B. Steffensen og produktionsdirektør Jesper J. Petersen.

Overtagelsen sker som led i det generationsskifte der har været undervejs længe.

Aarsleff-koncernen har igennem flere år udført enkeltstående byggeri- og anlægsprojekter i Grønland blandt andet i samarbejde med Permagreen og også med deltagelse af Aarsleffs islandske selskab Ístak hf.

 

PERMAGREENS MÅL

Læs mere om Permagreens mål og vision. Permagreen er en ansvarlig virksomhed med fokus på CSR og tager stor del i bl.a. uddannelse af håndværkere, konstruktører og ingeniører i Grønland.

Vision

Vision

Vores vision er, at være Grønlands førende lokale entreprenørselskab, som leverer entrepriser af højeste kvalitet og som skaber merværdi for alle involverede parter.

Overordnede mål

-Stigende antal tilfredse kunder
-Konsolidering af virksomheden
-Glade medarbejdere
-Øget indtjening

Strategiske mål

Højeste kvalitet til aftalt termin:
– vi ønsker at være anerkendt af kunder og andre samarbejdspartnere for at levere entrepriser i højeste kvalitet til aftalt termin.

Forøget produktivitet og stabil aktivitet i alle afdelinger:
– vi ønsker at forøge produktiviteten og opnå optimeret indtjening gennem kompetent og effektiv projektledelse og -styring i alle afdelinger.

Konsolidering af virksomheden:
– vi stræber efter fortsat konsolidering af virksomheden gennem de opnåede økonomiske resultater og tillærte kompetencer. Vi stræber efter fortsat udvikling af arktisk byggeri både teknisk og aftalemæssigt.

Attraktiv arbejdsgiver:
– vi ønsker at være en attraktiv arbejdsgiver, som sætter fokus på arbejdsmiljø, og hvor medarbejderne følger udviklingen i branchen og sikrer den bedste kvalitet i arbejdet. Vi tilstræber en konstant og voksende andel af lokale medarbejder.

Bærende værdier:

Åbenhed:
Vi ønsker gennemskuelighed i den måde vi driver virksomhed på. Vi tilstræber åbenhed i relation til kolleger og samarbejdspartnere.

Kommunikation:
Vi skal kommunikere på en måde, der er tilpasset hver enkelt og professionelt klarlægge hvad parterne hver især kan forvente af samarbejdet.

Udvikling:
Vi skal stræbe efter langsigtet udvikling på alle niveauer

Pålidelighed:
Vi tager ansvar og gør det vi siger vi gør

Enkelhed & fokus:
Vi søger enkle løsninger og fokuserer på det der skaber merværdi for kunden, virksomheden og medarbejderne.

CSR

Permagreen er medlem af CSR Greenland, fordi vi ønsker at være aktive i forhold til at skabe en positiv samfundsudvikling.

Permagreen har tidligere været medlem af CSR Greenland og er med igen fra 2017. Permagreen mener at CSR Greenlands arbejde er vigtigt for samfundsudviklingen, i forhold til eksempelvis fokus på miljøet, arbejdet med socialområdet samt sundhed og trivsel på arbejdspladsen.
Og så mener vi at CSR Greenland har formået at markere sig i Grønland i forhold samfundsdebatten omkring miljøet og arbejdet med socialområdet.
Permagreen arbejder i forvejen med CSR på rigtig mange områder. Vi har et stort fokus på uddannelse af lærlinge, hvor vi har mere end 10 % under uddannelse. Vi kigger hele tiden på kreative løsninger for at fastholde lærlinge. Vi har eksempelvis måttet nedjustere lærlingeområdet i Narsaq pga. faldende byggeaktivitet. Her har vi så arbejdet på, at tilbyde lærlingene en praktikplads for eksempel i Qaqortoq eller Nuuk i stedet.
I forhold til at CSR Greenland har indgået et partnerskab med Sermersooq, med fokus på bl.a. Indkøb og udbud samt uddannelse og kompeten¬ceudvikling, vil Permagreen gerne støtte op om. Med vores medlemskab regner vi desuden med at skabe mere fokus internt i virksomheden ved bl.a. at få udviklet vores kompetencer inden for CSR.
Vi ser frem til et spændende år med større fokus på bæredygtighed indenfor eksempelvis ansvarlig Indkøb og så arbejdet med Nuuks nye hovedstadsstrategi.
CSR Greenland er en forening, der består af store som små virksomheder i Grønland, der har valgt at beskæftige sig med at drive forretning på en samfundsansvarlig måde. Læs mere om CSR Greenland på www.csr.gl.

Sponsorater

Sponsorater

Permagreen Grønland A/S sponsorpolitik

Med vores sponsorater ønsker vi at støtte de lokalsamfund, hvor vi driver virksomhed, så de gennem et rigt udbud af aktiviteter bliver et bedre steder at leve. Vi ønsker også gennem vores sponsorater, at underbygge følelsen af socialt ansvar gennem egen virksomhedskultur.

Hvis et sponsorsamarbejde skal blive en succes for begge parter, er det en forudsætning, at der er tale om et ansvarligt samarbejde. Sponsoratet skal være til gavn for modtageren og Permagreen. Det skal gøre en forskel for modtageren, og være med til at profilere Permagreen, som en troværdig og professionel aktør på byggeområdet.

“Permagreen yder primært sponsering til sociale og fælles formål for børn og unge, og generelt for de svagest stillede grupper”

 

Sådan søger du et sponsorat

Hvis du søger et sponsorat inden for sport, kultur, sociale aktiviteter og miljø, kan du sende en mail til nuuk@permagreen.gl.

Send venligst max. et A4-ark med en præsentation af de aktiviteter der søges til, så vender vi hurtigt tilbage med et svar.

Permagreen sponsorere ikke:

  • individuelle idrætsfolk/personer/kunstnere
  • politiske og religiøse organisationer
  • aktiviteter, som kan skade mennesker og dyr
  • aktiviteter, som kan vække anstød eller opfattes som uetisk eller generere badwill
  • projekter, som kan have en negativ indflydelse på anden sponsering
  • rejser i forbindelse med individuelle og fællesaktiviteter
  • Fælles spisnings arrangementer og generel underholdning

 

Nedenstående er udvalgte eksempler på sponsering de seneste år.

 

Talenter

Permagreen er hovedsponsor for Grønlands Badmintonforbund og sponsorerer bl.a. talentudvikling blandt unge badmintonspillere samt udviklng af trænere.

Se mere på: www.http://www.greenlandbadminton.com/DK/

 

Arktiske byplanlæggere

Vi støtter 16 studerendes tur til Nuuk. Formålet med turen er at udarbejde et projektforslag til området ved blok-p og Tuujuk i Nuuk og komme med et bud på fremtidens grønlandske hovedstad.

 

Grønland rundt

Tømrer Elias-Oleraq Inusugtoq ansat hos Permagreen i Sisimiut deltager som kajakroer ved Peter Brandts rejse rundt om Grønland. Permagreen har sponsoreret tøj og stiller værksted og grej til rådighed ved fremstilling af en jolle, der skal bruges på turen.

 

Foreningen Grønlandske Børn

Gennem vores støtte ønsker vi at bakke op om et kontakt familie projekt i Grønland, og bidrage til at børn fra svære kår bl.a. får nogle gode rollemodeller.

Nuuk Internationale Friskole 2010

Vi støtter Nuuk Internationale Friskole. Gennem vores sponsorstøtte ønsker vi at bakke op om læring og uddannelse af børn i Grønland.

 

NUP langrend, Nuuk 2009 og 2011

Nuummi Ujakkaartartut Peqqatigiiffiat sponsoreres økonomisk i forbindelse med opførelse af et nyt klubhus til Nuuks aktive unge langrendsløbere. I 2011 har vi endvidere sponsoreret konkurrencedragter.

 

Kágssagssuk håndbold, Maniitsoq

Fire håndboldhold for at styrke fritidsaktiviteterne for de unge.

Håndbolddrengene:
– U-15 som blev nr. 2 ved GM d.15. marts 2009
– U-18 som blev nr. 2 ved GM d. 22. marts 2009.
– U-21 som deltog ved GM i påsken.

Vi sponserer også U-18 pigerne.

 

Mælkebøtten, Nuuk

I forbindelse med ombygningen af det gamle slagterhus til Børne- og Ungdomshuset Mælkebøtten i Nuuk, donerede vi isoleringsmateriale til ombygningen samt stillede personale til rådighed for ledelsen af ombygningen. Sponseringen løb op i ca. 200.000 kr. Denne investering i børn- og unges vilkår i Grønland ser vi som ét af de vigtigste formål med vores sponsorater.

Senere har vi sponsoreret projektering, projektledelse og håndværkere til at lave en ny terasse.

SSP’s langrendsafdeling, Sisimiut

Vi har i mere end 10 år haft en sponsoraftale med den lokale skiklub SSP´s langrendsafdeling. Vores valg af sponsorat skal ses med baggrund i denne forenings store arbejde med specielt ungdommen. Dette arbejde kan nu tydelig ses, når der bliver afholdt diverse mesterskaber og konkurrencer, da klubbens deltagere ofte er blandt de bedste. Specielt på ungdomssiden er markeringen tydelig, hvilket blandt andet kan ses med deltagelse i både junior VM og Europa Cup. Vi har også været sponsor i forbindelse med opførelsen af klubbens nye klubhus, opført i mursten fremstillet af lermaterialer fra Kangerlussuaq.

Sprogpolitik

Sprogpolitik

Permagreen tilstræber, at alle medarbejdere føler sig godt tilpas og forstået uanset sproglige kompetencer. Vi tilstræber i det omfang, det er muligt, at kommunikere med vore ansatte på det sprog, som den ansatte befinder sig bedst med. Det udmønter sig bl.a. i at arbejdssproget i Permagreen hovedsageligt er grønlandsk og dansk, men også andre sprog, hvor det kræves.

At personlige skriftlige henvendelser til medarbejdere hovedsageligt sker på grønlandsk og dansk, men også engelsk, hvor det kræves at interne henvendelser besvares på det sprog, som henvendelsen sker på.

Permagreen tilstræber, at imødekomme eksterne henvendelser på det sprog, som henvendelsen sker på. Dette sker i en accept af sproglig mangfoldighed, og udmønter sig bl.a. i, at

Telefoniske, personlige og skriftlige henvendelser besvares af en person, der besidder de efterspurgte sproglige kompetencer på tværs af arbejdsområde.

Permagreen tilstræber, at være tolerant i forhold til kulturel mangfoldighed, hvilket bl.a. udmønter sig i, at vi ikke diskriminerer pga. nationalitet.

At vore ansatte anskuer kulturel mangfoldighed som en styrke.

At vi lærer af hinandens kulturer, og at vor fælles arbejdskultur er tilpasset og afspejler den kulturelle mangfoldighed.

Permagreen tilstræber at vise, at vi er en flersproget virksomhed. Dette udmønter sig i, at vi i den udstrækning, det er muligt, hovedsageligt kommunikerer på både grønlandsk og dansk. Det være sig i annoncer, på hjemmeside, i profilbrochurer og andre kommunikations- og
markedsføringskanaler.

SAMARBEJDER

Alt efter bygherrens krav, til hvordan byggeriet skal gennemføres, kan vi indgå i forskellige typer samarbejder. Et samarbejde om byggeprocessen skal sikre, at hver parts viden og kompetencer anvendes bedst muligt til gavn for den samlede opgave.

Vi vil gerne være en del af processen fra det tidlige stadie, hvor bygherren får idéerne til at byggeriet står færdigt og til opfyldelse af vores forpligtelser i garantiperiode. Ved en tidlig involvering af Permagreen opnås den kontinuitet der er medvirkende til at vi opnår optimale tekniske og økonomiske løsninger.

Et samarbejde med os indebærer en pålidelig leverance inden for givne rammer til aftalt økonomi og tid.

Entrepriseformer
Alt efter byggesagens art og størrelse tilrettelægges organisations-, samarbejds- og ansvarsforhold.

 

Totalentrepriser
I totalentrepriser engagerer Permagreen Grønland A/S arkitekt, rådgivende ingeniør og andre nødvendige rådgivere efter en forudgående drøftelse med bygherren, og sørger efterfølgende for hele byggesagens gennemførelse. Bygherren har således kun én ansvarlig aftalepartner for hele byggesagens gennemførelse.

Hovedentrepriser
indebærer, at vi sørger for det samlede byggeris gennemførelse og sikrer at, pris, tid, kvalitet og miljø holdes inden for de aftale rammer. Bygherren har én ansvarlig aftalepartner, men ansvaret er begrænset til selve byggeriets udførelse.

Vi laver også fagentrepriser, som alene omfatter udførelsen af en eller flere dele af det samlede byggeri og med tilsvarende ansvarsgrænser.

Partnering er baseret på dialog, tillid og åbenhed. Der forudsættes tidlig inddragelse af alle parter med henblik på at skabe et bedre udgangspunkt for byggeprocessen. Projektet gennemføres under en fælles målsætning formuleret ved fælles aktiviteter og er baseret på fælles økonomiske interesser. Partnerskabet etableres som minimum mellem bygherre, entreprenør og rådgiver i projekteringen.

Partnering giver gode muligheder for at udnytte deltagende projektlederes og pladschefers mangeårige erfaring, hvilket bidrager til at løfte hele byggeprocessen. Formålet med partnering er således primært en projektoptimering og dermed et bedre og mere økonomisk produkt.

Permagreen Grønland A/S er førende inden for Partnering projekter. Vi har bl.a. opført Tele Greenland / Sparbank Vests 10 etagers højhus Qullilerfik i Nuuk i partnering. Det er en succes både teknisk og økonomisk.

Sanering af boligblokkene på Tuapannguit i Nuuk og den efterfølgende opførelse af syv 8 etages punkthuse er ligeledes et Partnering projekt, som gennemføres i perioden 2007 – 2011.

Permagreen Grønland A/S ønsker at være førende i PARTNERING i Grønland og vi fortæller gerne om vores erfaringer.

Joint venture
Permagreen Grønland A/S har igennem tiderne dannet Joint Ventures og Konsortier med andre entreprenører. Dette forener vores specielle viden om at bygge i det arktiske Grønland med større udenlandske entreprenørers tekniske og økonomiske kompetencer.

Permagreen Grønland A/S har i joint venture med Pihl & Søn A/S og NCC udført lufthavnsentrepriser for over 200 mio på 3 store grønlandske lufthavne.

Permagreen Grønland A/S ønsker at være den bedste grønlandske partner for udenlandske entreprenører.